https://s6.postimg.cc/whv8cr3sh/media-interview-tips-succesvol.png

Komende maandag 14 mei om 12.00 uur geef ik een gratis online PR-training over hoe je met je business in de krant, (online) magazines, op televisie en radio komt. Na afloop van zo’n training word ik vaak gemaild (soms zelfs dezelfde dag) door ondernemers die naar aanleiding van de training free publicity hebben weten te krijgen bij media waar ze al heel lang in wilden komen. Zo geweldig vind ik dat!

Omdat dat voor jou straks ook realiteit kan worden als je maandag mijn training volgt, deel ik graag een aantal media-interview tips zodat je het meest kunt halen uit jouw interviews met de media. Je kunt ze zomaar snel nodig hebben ;-)

Waar moet je op letten als je geïnterviewd wordt door een journalist?

Allereerst is het belangrijk om je heel goed voor te bereiden. Onderschat zo’n interview niet. Ook ik heb me er wel eens op verkeken in het begin van mijn carrière. Achteraf dacht ik dan: ik had ook dit en dit willen zeggen. Vooral tijdens een live radioshow kun je niets later nog aanvullen. Dus de les om daaruit te leren: bereid ieder media-interview goed voor. Al mijn klanten die zich niet goed voorbereid hadden, balen achteraf.

Hoe bereid je een media-interview voor?

Het is heel simpel en voor de hand liggend maar het wordt vaak vergeten. Schrijf jouw drie belangrijkste boodschappen op papier. Wat wil je gezegd hebben tijdens het interview. Houd dit bij de hand als spiekbriefje maar ga de zinnen niet voorlezen. Oefen, zodat je jouw boodschap uit de losse pols en in spreektaal met de journalist kunt delen.

Interview doorlezen voor publicatie

Als het een interview is voor de krant of een magazine, vraag dan of je het artikel mag doorlezen alvorens het gedrukt wordt. Zo kun je er mogelijke onjuistheden uithalen. Ga zeker niet het hele artikel herschrijven. Dat wordt niet gewaardeerd. Respecteer de stijl van de journalist. Maar het kan zo maar zijn dat ze je naam verkeerd spellen. Dat heb ik ook wel eens gehad. En dat is gewoon zonde natuurlijk en kun je voor zijn door de tekst na te lezen!

Doe mee met mijn gratis online training op mijn verjaardag, 14 mei 2018 om 12.00 uur zodat je deze tips snel kunt gaan toepassen ;-)

Meer info & aanmelden: https://supastar-pr.webinargeek.com/7-pr-strategieen-om-gratis-publiciteit-te-krijgen

Heb je zelf nog een handige tip over het geven van media-interviews, of wil je een ervaring die je had in het geven van interviews in de media delen óf heb je een vraag, schrijf het in een reactie onder dit artikel. Dan reageer ik snel.