In mijn vorige blog vertelde ik over de beste timing voor het verzenden van persberichten. Op welke dagen kun je een persbericht het beste versturen voor het meeste effect, en welke dagen van de week kun je beter vermijden omdat mijn ervaring is dat ze dan minder effect hebben.

Nu zul je je misschien afvragen of er ook een gewenst tijdstip is om persberichten te versturen. Ja, die is er. Uit onderzoek van het Amerikaanse MuckRack blijkt dat journalisten het liefst tussen 9-11 uur jouw persbericht ontvangen of van je horen.

Ondanks dat nieuws, 24 uur per dag door gaat, kunnen journalisten niet 24 uur per dag aan het werk zijn. De meeste redacteuren werken ook tussen 9-5 uur en zij vinden het fijn om jouw tips binnen te krijgen voordat ze al bezig zijn aan een ander verhaal of overgeleverd zijn aan de hectiek van het moment.

Je zult het zelf ook wel herkennen: als je in de ochtend een mailtje ontvangt, is de kans groot dat je diegene dezelfde dag nog terug mailt. Krijg je om 3 uur een mailtje van iemand, dan laat je het vaak liggen tot de volgende dag omdat de dag ‘al bijna voorbij is’ en je andere dingen af wilt krijgen.

Wil je dat je persbericht of jouw persbenadering effect heeft, zorg dan dat je de ochtend vrijhoudt om persberichten te verzenden of journalisten te benaderen.

In al de jaren dat ik in loondienst en als zelfstandig ondernemer de pers benaderde, had ik het meeste succes als ik dat in de ochtend deed. Wil je dus in de media komen met je business?

Houd dus rekening met deze tijdstips voorkeur van journalisten en je zult meer free publicity scoren!

Wat is jouw ervaring met het versturen van persberichten? Wanneer hebben ze voor jou het meeste effect? Deel het in een reactie. Ik ben benieuwd!

Wil je meer PR-tips? Woensdag 31 mei 2017 geef ik een gratis PR-masterclass over gratis publiciteit. Je kunt je hier aanmelden om bij deze gratis PR-training te zijn.