Heb je dat ook? Dan scrol je door je Facebook tijdlijn en dan zie je advertentie na advertentie en ze lijken allemaal op elkaar. En iedereen belooft je ook nog eens het gouden ei: hoe je meer klanten krijgt en meer winst maakt. De tekst, de woorden…ze zijn bijna identiek. Echt boring. En ongeloofwaardig.

In realiteit is het niet één ding dat jou die felbegeerde € 100.000 gaat opleveren. Het is een aaneenschakeling van kleine acties die iets succesvol maken. Het heeft te maken met mindset, focus, investeren (tijd/geld) en keuzes maken: nu eerst een free publicity training volgen óf mijn website opvijzelen? Maar dat ter zijde ;-)

Het valt me steeds meer op dat veel ondernemers niet meer uniek lijken. Ze communiceren namelijk allemaal hetzelfde. Ze hebben dezelfde soort websites. Soms zijn het zelfs bijna letterlijk kopieën van elkaar.

Ik snap dat ondernemers inhaken op wat lijkt te werken. Waar ze anderen ondernemers succesvol in zien zijn. Zo zie ik ineens overal business coaches voorbij komen. Maar ik kan de één vaak niet van de ander onderscheiden.

Door iemand na te doen, onderscheid je je niet. 10 in een dozijn verkoopt niet. Hoe weet een potentiële klant nu voor wie hij/zij moet kiezen als je precies op die anderen lijkt?

 

Ik geloof erin dat we als ondernemer allemaal onze eigen unieke waarde en specialiteit hebben, maar ik weet ook dat het communiceren daarvan niet altijd even makkelijk is.

 

Ik vind het geweldig om ondernemers te helpen met het ontdekken van hun unieke waarde en onderscheidend vermogen. En daarbij de juiste woorden te kiezen om dit te omschrijven. Woorden die echt impact hebben, die bij hen passen en de juiste klanten aantrekken.

 

Als jij je ideale klant nu niet (genoeg) aantrekt, kan dit zijn omdat je jouw unieke waarde en persoonlijkheid nog niet goed genoeg communiceert.

 

Het heeft allemaal te maken met het kiezen van de juiste woorden en het ontdekken van jouw onschatbare waarde voor je klant. Want die heb je!


Vaak kennen we onze unieke waarde als ondernemer alleen niet goed. We weten niet wat ons anders maakt, wat ons onderscheidt. Maar hoe gaaf is het om dit te ontdekken? Dat het je meer zelfvertrouwen geeft en dat je ziet wat het effect is in al je communicatie-uitingen: meer reacties, meer prospects die je kunt overtuigen om klant bij je te worden.

 

Fantastisch vind ik het om dit met ondernemers te ontdekken. Ik doe dit nu 1-op-1 of tijdens een incompany sessie. Daarnaast ben ik ben bezig om hiervoor een groepsprogramma te ontwikkelen voor solo entrepreneurs en MKB.

Ik geloof namelijk dat we als kleine ondernemers het verschil kunnen maken in deze wereld!


Om je een voorbeeld te geven van wat er voor jou ook mogelijk is om je onderscheidend vermogen te ontdekken:

 

Recentelijk hielp ik een nieuw MBK-bedrijf met het ontdekken van hun onderscheidend vermogen. In plaats van simpelweg te vertellen over hun producten en te focussen op de technische gegevens, kwam ik door verdiepingsvragen te stellen, erachter dat deze luxe producten een trend zijn in het buitenland en dat dit MKB-bedrijf de eerste is die deze trend van internationale allure naar Nederland haalde. Klikt veel interessanter dan allemaal technische details, vind je niet?

Het is je onderscheidend vermogen en de woorden, zoals “trend”, “internationale allure” die je gebruikt waardoor je je kunt onderscheiden.

Ik heb altijd iets gehad met woorden. En met overtuigen. Zo heb ik de grootste media en meest invloedrijke journalisten weten te overtuigen om aandacht te besteden aan mijn klanten. RTL Nieuws, Telegraaf, LINDA, Elsevier, you name it. Vrijwel overal verschijnen mijn klanten.


Je zult je misschien afvragen hoe ik mij onderscheid of blijf onderscheiden met Supastar-pr?

 

Zoals beloofd ga ik meer van en over mezelf delen in mijn blogs. Hieronder deel ik alvast één voorbeeld hoe ik me onderscheid.

Maar eerst wil ik je een vraag stellen. Deze vraag helpt je om (een onderdeel) van je onderscheidend vermogen te ontdekken:


Hoe is jouw aanpak, dienst of product anders dan die van anderen?

 

Mijn eigen real life voorbeeld:

Mijn online free publicity programma Kraak de mediacode, gaat niet over persberichten schrijven, de traditionele PR.

Gratis publiciteit in de media kun je namelijk op een veel simpelere, minder tijdrovende en kostenbesparende manier krijgen. En daar vertel ik ondernemers over tijdens mijn gratis webinars. Ik heb een PR-formule ontwikkeld die werkt. Ook wijk ik af van wat de algemene gedachtegang is: dat je een PR-bureau nodig hebt om media-aandacht te krijgen. Niet waar. Een journalist spreekt jou zelfs liever direct, dan dat er een PR-persoon tussen zit. Wordt veel meer gewaardeerd. Echt.


Ik doe dus in ieder geval drie dingen anders:

 

    1. Ik doe iets nieuws (anders dan anders)

 

    1. Ik weerleg twee algemene gedachtegangen: “ik heb een persbericht nodig om free publicity te krijgen” en “ik heb een PR-bureau nodig om in de media te komen”

 

    1. Ik ontwierp een eigen PR-formule die zich bewezen heeft (daarom gebruik ik hem al meer dan 10 jaar)

 

 

Ik zou het super leuk vinden als je me vertelt over jouw onderscheidende aanpak, product of dienst in een reactie hieronder!