De redactie van Chicklit.nl heeft de auteur van de bestseller ‘De dinsdagvrouwen, Monika Peetz, geïnterviewd en haar boek met vijf hartjes (het hoogste aantal!) bekroond. Zie hieronder de inleiding van het interview en klik vervolgens door om het volledige interview te lezen op Chicklit.nl.

Monika Peetz schrijft sinds 1998 scenarios voor grote tv-producties. Met haar boek De dinsdagvrouwen is ze een nieuwe weg ingeslagen, en met internationaal succes. Het boek is in 15 landen verkocht, en inmiddels ook bewerkt tot een televisiefilm. Hoe heeft Monika Peetz zelf het schrijfproces ervaren, en waar komt de inspiratie voor dit vermakelijke boek vandaag? Je leest er hier alles over.

Chicklit.nl: Kun je De dinsdagvrouwen in een paar woorden omschrijven?
Monika: De dinsdagvrouwen is het verhaal van vijf verschillende vrouwen die op pelgrimstocht gaan. Een van hen, Judith, is net weduwe geworden. Haar overleden man had een dagboek van zíjn pelgrimstocht achtergelaten. Hij heeft Lourdes nooit bereikt en Judith wil dat dagboek tot een einde brengen. Al gauw komen ze erachter, dat er iets niets klopt met het dagboek. Stukje bij beetje komen ze op hun pelgrimstocht erachter wat er wel is gebeurd. Op het einde is het leven van vier van de vijf vrouwen niet meer hetzelfde. Het is een verhaal over vriendschap, waarheid en leugens. Lees het hele interview met Monika Peetz hier.

Lees hier de recensie die Chicklit.nl over De dinsdagvrouwen heeft geschreven.