free publicity, music pr, music promotion, pr agency netherlands, pr agency amsterdam, publicity, gratis publiciteit, artist pr

Persbericht/uitnodiging: Rapper die samenwerkte met Nas én Dalai Lama, Dwagie, komt naar Nederland

Taiwan, 6 januari 2016 – Dwagie, de bekendste rapper en grondlegger van hip-hop in Taiwan, staat op 15 en 16 januari 2016 voor het eerst op het podium in Nederland tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Op 19 januari 2016 treedt hij op in Amsterdam. Dwagie is de enige rapper die kan zeggen dat hij zowel met hip-hop legende Nas als de Dalai Lama heeft samengewerkt. Ook maakte hij voor zijn nieuwe Engelstalige EP ‘Refuse to listen’ tracks met Talib Kweli en Wu-tang’s Ghostface Killah. Met talloze nominaties en awards waaronder ‘Beste hip-hop Album’ en ‘Album van het Jaar’ op zak, drukt Dwagie een stempel op hip-hop en politiek Taiwan met zijn raps over maatschappelijke kwesties, mensen- en dierenrechten. Dwagie is eerder geïnterviewd door onder meer TIME Magazine, CNN, BBC, Reuters, The TIMES (UK).

Van diss tracks naar maatschappelijke raps
De Taiwanese rapper is in Nederland om zijn nieuwe EP en Taiwanese muziek te promoten. In Groningen is Dwagie headliner in café de Zolder en LOLA. In Amsterdam treedt hij op in Winston Kingdom. Hij is Boeddhist en ruilde het maken van ‘diss songs’ in voor het schrijven van betekenisvolle raps over wereldproblemen, vrede, empathie en mededogen. Dwagie werd vegetariër en ging zich inzetten voor mensen- en dierenrechten. Hij adopteerde maar liefst 16 katten uit het asiel en begon de boodschap te verspreiden, dieren uit het asiel te adopteren in plaats van in de winkel te kopen.

Eerste keer in Nederland
Dwagie: “Dit wordt mijn eerste keer in Nederland. Ik heb er enorm veel zin in! Taiwain en Nederland hebben meer historie dan je zou denken. De eerste regering in Taiwan is opgezet door Nederlanders. We hebben een gezegde in mijn woonplaats Tainan dat de mensen met licht rood haar Nederlandse voorvaders hebben. Ik weet dat Nederland bekend is om haar tulpen en fietsen. Taiwan staat ook bekend om haar fietsen en daarnaast zijn we het land van de orchideeën.”

Interview mogelijkheden & persaccreditatie shows
Dwagie is in Nederland van 15 t/m 20 januari 2016 en is beschikbaar voor interviews. Ook is het mogelijk om persaccreditatie te krijgen voor zijn shows in Groningen en Amsterdam.

Schema shows
Taiwan Sound presents DWAGIE in the Netherlands 2016
Vrijdag 15 januari: Groningen | Café de Zolder om 24.00 uur
Zaterdag 16 januari Groningen | LOLA om 24.00 uur
Dinsdag 19 januari: Amsterdam | Winston Kingdom (met Dom Pachino van Killarmy & Buckshot) om 20.00 uur

EP ‘Refuse to listen’
Tracklist:
1. Refuse to listen ft. Nas (video)
2. Endless ft. Talib Kweli (nieuwste video!)
3. Clown ft. Ghostface Killah (te beluisteren via Dropboxlink onder “noot voor redactie”)

Dwagie’s website & social media
Website: http://dwagie.weebly.com (inclusief track/video Dalai Lama)
Facebook: https://www.facebook.com/267893688022

Dwagie’s komst naar Nederland markeert de start van een campagne om Taiwanese muziek in Nederland te promoten. De campagne wordt georganiseerd door de ‘Ministry of Culture’ van Taiwan. Andere Taiwanese artiesten in de campagne zijn:

Forests: https://foresting.bandcamp.com/album/dead-species
Jade Eyes: https://soundcloud.com/jade-eyes-2
ATW Girl: https://tw.streetvoice.com/ATWGirl  
Jill Stark: https://soundcloud.com/eargasm-12
Orientone: http://orientone.tw
OVDS: http://www.ovds.com.tw
Physical Chemical Brother: http://www.pcb.com.tw
PROJECT APJ: http://www.projectapj.com
Skip Skip Ben Ben: https://skipskipbenben.bandcamp.com

Website ‘Ministry of Culture’ van Taiwan: http://english.moc.gov.tw

Noot voor redactie
Voor meer informatie, interviewaanvragen en persaccreditatie kun je contact opnemen met Stephanie Aukes | Supastar-pr via telefoonnummer 06-24608220 of e-mailadres info

[at]supastar-pr[dot]com.

Persfoto’s van Dwagie, EP en meer informatie over de andere artiesten op aanvraag beschikbaar.