Introductie beproefde coaching methode van voormalig mental coach Nederlands Elftal, Erik Reep

Topmanagement is topsport. Succesvolle oud-topsporters en trainers worden dan ook vaak door bedrijven ingehuurd voor het motiveren van hun medewerkers. Mental coachErik Reep van T4Max-Bedrijven is bekend als mental coach van het Nederlands Elftal en heeft samengewerkt met onder meer Marco Van Basten en Willeke Alberti. Samen met prof. dr. Michael Schäfer introduceert Reep het Multidisciplinair Management Program (MMP) coaching methode voor het bedrijfsleven. De kracht van MMP schuilt in het coachen op 3 niveaus: het mentale, de persoonlijkheid en filosofische. De methode is gericht op topondernemers en -managers.

Topondernemers en -managers hebben grote invloed op het bedrijfsleven en daarmee op de economie en de samenleving. De al jaren durende wereldwijde economische crisis eist ook haar tol in de topsegmenten van het bedrijfsleven. Veel topmanagers vallen uit door overspannenheid of burn-out, vaak het gevolg van onzekerheid, angst en het vastzitten in denkpatronen. Zij verliezen aan zelfvertrouwen en raken het overzicht kwijt, wat vaak leidt tot tunneldenken. Bedrijven verliezen daardoor vaak miljoenen aan bedrijfswaarde. Erik Reep: “De MMP-methode bevrijdt managers van hun “gevangenschap denken”. Door hen bewust te maken van beperkende of remmende gedachtepatronen gaan managers hun mogelijkheden en kansen optimaal benutten en hun bedrijf zien beter presteren. Het coaching traject is ook in het bijzonder geschikt voor ondernemers en managers van bedrijven die in nood verkeren.”

De MMP-methode gaat uit van de kwaliteiten van de ondernemer en manager. Het coaching traject is erop gericht het zelfbewustzijn van de ondernemer en manager te vergroten en leiderschapskwaliteiten te versterken. Dit vertaalt zich in een goed gemanaged bedrijf, dat te herkennen is aan een vloeiend lopende organisatie met een harmonische teamgeest. Het MMP-coaching traject leidt tot een hogere effectiviteit en productiviteit, meer continuïteit, minder ziekteverzuim, die lijn doortrekkend, naar te verwachten meer winst. Charles van Commenee, technisch directeur van het NOC*NSF 2004-2008 en chef de mission van de Nederlandse Olympische ploeg, omschrijft Reep als volgt aan de media: “Erik Reep is een groots spiritueel leider in sport en business die altijd open blijft staan voor verbetering en persoonlijke groei.”

Over T4Max-bedrijven en Erik Reep
Erik Reep, MA in psychology (USA), heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale topsport wereld. Hij heeft zijn sporen verdiend als psycholoog en fysiotherapeut en is vooral bekend als mental coach van het Nederlandse elftal. Sinds 2005 is Reep werkzaam als succesvol sport mental- en bedrijfscoach waarbij stresshantering, faalangstreductie, burn-out- en reïntegratietrajecten een groot deel van zijn bezigheden vormen. Hij is oprichter van het bedrijf T4Max-Bedrijven, gevestigd in Amsterdam. De MMP-methode is ontwikkeld in samenwerking met Prof. dr. Michael Schäfer, filosoof, jurist en filosofisch coach. Hij is werkzaam als (gast)hoogleraar voor filosofie en Europees recht in Nederland, Italië, Israël en Duitsland. Voorheen was hij werkzaam als projectleider voor de Duits-Nederlandse politieke, juridische en economische onderzoeksprogramma’s en conferenties.

Meer informatie: www.t4maxbedrijven.nl