Image courtesy of samuiblue / FreeDigitalPhotos.net

Schrijf je hier in voor mijn gratis PR Tips & Tricks Ezine.

De laatste tijd kom ik veel ondernemers tegen die graag free publicity willen maar het gevoel hebben dat ze er nog niet helemaal klaar voor zijn. Deze ondernemers beschikken vaak niet over een sterk online profiel. Hun website(teksten) zijn vaak nog niet aantrekkelijk genoeg en de inzet van social media levert vaak niks op. Naast het helpen met publiciteit, help ik ondernemers al jarenlang met het creëren van een sterk online profiel, vaak als voortraject op free publicity. Omdat online zichtbaarheid ondernemers zoveel kan opleveren – ik krijg zelf wekelijks leads via mijn site en social media binnen – bied ik deze extra dienst nu ook aan in de vorm van een VIP-dag: “Een sterk online profiel in 1 dag”.

Tijdens deze dag ga ik 1-op-1 met de ondernemer aan de slag en (her)schrijven we de belangrijkste webteksten, krijgt hij feedback op zijn complete site en zorgen we dat de profielen van social media zoals Twitter, Facebook en Linkedin uitstralen waar de ondernemer voor staat. Want wat is er mooier dan dat potentiële klanten je direct benaderen via je website of social media? Dat scheelt een hele hoop tijd aan acquisitie.

Mijn grootste klanten hebben mij gevonden via mijn site! Het loont echt om online een goed profiel te hebben en daar wil ik andere ondernemers ook graag bij helpen. Om je vooruit te helpen, geef ik je graag 5 tips om je webteksten nóg sterker te maken!

5 tips voor sterke webteksten

Val met de deur in huis
Verplaats je in de schoenen van de bezoeker. Wat zou hij willen weten en waar trek je zijn aandacht mee? In de eerste twee zinnen wil je de bezoeker zijn aandacht trekken. Zet de belangrijkste informatie dus bovenaan je webpagina.

Call-to-action
Sluit iedere webpagina af met een ‘call to action’. Wat wil je dat een bezoeker doet als hij de tekst op de pagina gelezen heeft? Wil je bijvoorbeeld dat hij contact met je opneemt? Zorg dus dat hij gemakkelijk die actie kan ondernemen. Zet bijvoorbeeld onderaan je webpagina de tekst: “Heb je interesse in dit product? Neem dan contact met me via (telefoonnumer) of (emailadres).” Op die manier help je de bezoeker de juiste stappen te doorlopen om ook écht jouw klant te worden!

Gebruik tussenkopjes en lijstjes
Webbezoekers zullen je tekst scannen op trefwoorden die voor hen belangrijk zijn. Gebruik tussenkopjes voor je alinea’s en maak gebruik van lijstjes. In één oogopslag kan je je bezoeker daarmee verleiden!

Schrijf aantrekkelijk
Houd het kort, helder en duidelijk. Gebruik geen jargon. Draai er niet omheen maar wees concreet.

Over mij
De ‘over mij’ pagina is een belangrijke pagina die veel bezocht wordt. Als jij kunt vertellen “waarom” je doet wat je doet, maakt dat je 100x zo aantrekkelijk voor een klant. Denk dus eens goed na over jouw “why” en trek daarmee meer klanten aan. Ik vertel zelf over mijn “why” in deze video, gemaakt door top videoproducer Laura Elsman.