Vandaag nog een interview met een journalist regelen? Je zult wel denken: ja tuurlijk Stephanie, dat is ijdele hoop.

Toch is het echt mogelijk. Het is mijzelf en mijn klanten ook heel vaak gelukt. En jou lukt dat ook.

Je hoeft er niet eens veel voor te doen. Je laat de journalist of redacteur jou namelijk uitnodigen.

Wie, wat, waar, hoe?

…zul je je afvragen.

Het is kinderlijk eenvoudig. Meld je aan voor de Roept U Maar Facebookgroep. Deze groep is opgericht door journalist Martine de Vente die mij ook ooit geïnterviewd heeft. Zij omschrijft de groep als volgt:

Roept u Maar, ofwel RuM, is een ontmoetingsplaats voor journalisten en interviewkandidaten. Een verzamelplek voor oproepen van (freelance) journalisten (krant/tijdschrift/tv/internet/radio) met als doel interviewkandidaten vinden voor hun artikel/uitzending. Roept en gij zult vinden, maar lees wel eerst de regels.

Dankzij deze Facebookgroep heb ik zelf onder meer in het Parool, Algemeen Dagblad, NRC en LINDA gestaan.

Lid worden? Ga naar https://www.facebook.com/groups/200988073337616 en reageer er op los zou ik zeggen.

Let wel op! Reageer snel op verzoeken van journalisten. Ik heb gemerkt dat hoe sneller je reageert, hoe meer kans je hebt dat je uitgekozen wordt om geïnterviewd te worden.

Zelf heb ik voor deze groep aangevinkt dat ik alle meldingen krijg wanneer er een nieuwe oproep geplaatst wordt. Zie het pop up schermpje in de afbeelding hieronder hoe je dat instelt.

Je klinkt op “Meldingen” en daarna op “Alle berichten”. Iedere keer als je Facebook opent zie je dan de nieuwste interview-vragen van journalisten op je tijdlijn voorbij komen.

Kom in de media door Roept u maar


Bel je al lid van Roept U Maar? Wat heeft het je aan media-aandacht opgeleverd? Leuk als je het deelt in een reactie hieronder.