Persbericht: Stichting DoeHetSamen biedt gratis coaching voor iedereen die getroffen is door corona

Rotterdam, 2 november 2020 – Stichting DoeHetSamen is opgericht tijdens de coronacrisis om mensen die getroffen zijn door corona gratis hulp te bieden. De organisatie biedt gratis coaching aan op de gebieden van financiën, gezondheid, carrière, ondernemen, gezondheid en emotioneel welzijn. Mensen die hulp willen, kunnen zich via DoeHetSamen.org aanmelden en een coach, therapeut of deskundige uitkiezen die bij hen past om samen problemen op te lossen. 5 coachingsessies worden kosteloos aangeboden. Daarna kan ervoor gekozen worden om tegen een gereduceerd tarief meer sessies af te nemen. Rutney Sluis, de initiatiefnemer van DoeHetSamen, is de stichting gestart vanuit zijn drijfveer om mensen te willen helpen om samen de crisis door te komen.

Inkomensverlies en angst

Bijna 300 coaches en deskundigen in Nederland doen op dit moment belangeloos mee aan het initiatief en dat aantal groeit. Het doel van de stichting is om 1000 coaches aan zich te binden en wekelijks 3000 gratis coachingsuren aan hulpbehoevenden aan te bieden. 

Rutney Sluis: “Begin dit jaar had ik grootste plannen gemaakt voor mijn bedrijven, stichting en gezin. Door corona vielen al die plannen in duigen. Ik worstelde met dit verlies, het verdriet en de pijn die dit met zich meebracht. In die dagen werd ik veel gebeld door mensen die ook enorm aan het worstelen waren. Ondernemers die net als ik inkomsten zagen wegvallen, mensen met paniekaanvallen, angststoornissen of erger. Ik voelde een drang om hen te helpen maar tegelijkertijd had ik een gevoel van overmacht omdat ik wist dat ik het niet alleen kon doen. Vanuit die pijn en het verlangen om mensen te willen helpen, ben ik DoeHetSamen gestart, met als doel om samen uitdagingen op te lossen en zo goed mogelijk uit deze crisis te komen.”

Over DoehetSamen.org

DoeHetSamen is een initiatief van Rutney Sluis en is ontstaan tijdens de coronacrisis. De stichting is opgericht om de uitdagingen die mensen hebben tijdens de coronacrisis niet alleen maar samen met hulp van deskundigen op te lossen.

Het team bestaat uit zo’n 30 vrijwilligers en op dit moment bieden bijna 300 coaches hun hulp aan via het platform. 

Over Rutney Sluis

Rutney Sluis (1993) is een ondernemer, spreker, NLP-trainer en oprichter van het Sluis NLP Instituut. Het is zijn levensmissie om wereldwijd meer mentaal en fysiek welzijn te creëren. Sluis geeft nationaal- en internationaal lezingen over de elementen van geluk: succes, mindset, beperkingen overwinnen, het bouwen van de juiste relaties en je ware potentie vervullen. Hij heeft op podia gestaan met mensen als Stedman Graham, Jörgen Raymann en Angela Groothuizen. https://www.rutneysluis.nl | https://www.sluisnlpinstituut.nl