Ontzorging via één aanspreekpunt voor leasemaatschappijen, fleetowners en zakelijke rijders

Almere, 26 september 2011 – Een aanvraag voor een elektrisch oplaadpunt in de buurt doen? Op de zaak of thuis? De Almeerse ondernemingen ALFEN ICU en Travelcard bieden vanaf vandaag een turnkey oplossing voor het regelen van laadfaciliteiten voor elektrische auto’s in alle situaties; op de zaak, thuis of in de openbare ruimte. Door de koppeling van ALFEN ICU met de systemen van Travelcard kunnen leasemaatschappijen, fleetowners en zakelijke rijders vanaf vandaag naast cardmanagement en verwerking van tankkosten ook alle zaken rondom elektrische oplaadpunten regelen via Travelcard. Voor de zakelijke rijder is daarnaast een verrekening van thuis gemaakte energiekosten via de kWh-meter mogelijk. De tankpas van Travelcard was eerder dit jaar al geschikt voor het laden van elektrische auto’s op het openbare netwerk van alle laadstations in Nederland.

Ontzorgen
De samenwerking met ALFEN ICU is een logische aanvulling op de eerdere introductie van de tankpas van Travelcard op het openbare laadnetwerk in Nederland. “Wij willen onze klanten zorg uit handen nemen. Omdat een deel van onze klanten elektrisch gaat rijden, bieden wij de noodzakelijke ondersteuning om elektrisch rijden op een betrouwbare en veilige manier te regelen. De laadpunten van bedrijven en berijders kunnen nu via dezelfde tankpas, waar ook benzine mee kan worden afgerekend, worden bediend. Niet onbelangrijk voor de elektrische auto’s met range-extender die binnenkort in grote aantallen op de weg komen,” aldus Jan-Reint Vink, directeur Travelcard.

Jerry van Zundert, directeur sales bij ALFEN: ”Door de krachtenbundeling met Travelcard is een bijzonder sterk concept ontstaan waardoor klanten gemakkelijker al hun zaken rondom laden en tanken kunnen regelen zodat zij zich kunnen richten op hun core-business”.

Over Travelcard
Travelcard is al 25 jaar specialist op het gebied van cardmanagement en verwerken van brandstof- en overige mobiliteitsgerelateerde transacties voor de zakelijke markt. Met de tankpas van Travelcard kan de houder tanken in binnen- en buitenland, betalen voor het parkeren, onderhoud laten uitvoeren, pechhulp inschakelen en gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de tankpas van Travelcard kan al op alle openbare laadpunten in Nederland de elektrische auto geladen worden. Travelcard is marktleider voor merkonafhankelijke tankpassen.

Over ALFEN ICU
Als onderdeel van TBI, een vooraanstaand concern in vastgoed, bouw en techniek, is ALFEN al sinds 2008 onder de naam Integrated Charging Unit (ICU) actief in de ontwikkeling van oplaadinfrastructuren. ALFEN is al ruim 70 jaar actief in de hoog- midden en laagspannings-distributietechniek en heeft in die jaren een zeer betrouwbare naam opgebouwd.