Presentatrice Pauline van Aken lanceert Durf, Leer & Presenteerspel naar gelijknamig boek

Loenen aan de Vecht, 5 maart 2012 – Reorganisatie achter de rug? Werkdruk te hoog? Last van stress en kan de samenwerking met collega’s beter? Communicatie en presentatie specialist Pauline van Aken, ook bekend als presentatrice van SBS6, heeft samen met trainer/coach Sabina Meiling het Durf, Leer & Presenteerspel (DLP-spel) ontwikkeld. Het spel is uitgebreid getest in het bedrijfsleven en brengt het vertrouwen bij werknemers in zichzelf en in elkaar terug. Vooral in tijden van crisis en saneringen brengt het afdelingen weer op de juiste weg. Pauline en Sabina leren medewerkers middels ruim 200 verbale en non-verbale tip- en opdrachtkaarten effectief communiceren en presenteren. Het DLP-spel helpt afdelingen weer in verbinding te komen met elkaar.

 


DLP-spel
“Samen het DLP-spel spelen verbetert de communicatie onderling, het vermindert stress en het vergroot het werkplezier en productiviteit van medewerkers,” aldus Pauline van Aken. Effectieve communicatie stuwt tevens de financiële prestaties van bedrijven (onderzoek Towers Watson 2011). Het spel leert werknemers inzicht krijgen in verschillende presentatie- en communicatievaardigheden. Het vergroot de vaardigheden doordat de spelkaarten uitdagen te presenteren en communiceren buiten de comfort zones. De kaarten met feedback en tips van de trainers en collega’s maken bewust van de eigen communicatie en manier van presenteren. De verbetering in communicatie zorgt ervoor dat er onderling meer begrip is en medewerkers elkaar gemakkelijker durven aanspreken op verantwoordelijkheden. De productiviteit wordt vergroot en het werkplezier neemt toe.

Cijfers
Binnen het bedrijfsleven ziet 41 procent van de reorganiserende bedrijven de prestaties van medewerkers afnemen, ruim een kwart kampt met een hoger ziekteverzuim (Onderzoek Marleen van de Boom, Universiteit van Tilburg).

Durf, Leer & Presenteer spel

Over Pauline van Aken
Pauline van Aken is mediatrainer, presentatie- en communicatie-expert en auteur. Ze begeleidt onder meer radio- en tv-presentatoren (RTL4, SBS6, Veronica, MTV, TMF, radio 538), verslaggevers, advocaten, ondernemers, managers en woordvoerders uit het bedrijfsleven. Pauline was jarenlang presentator van onder meer SBS6 Hart van Nederland en Actie Nieuws. Op dit moment is zij al 15 jaar de stem van Nickelodeon. Pauline schreef de boeken ‘Wat wil je nou eigenlijk zeggen, communiceren en jezelf laten zien’, ‘Durf, leer en presenteer, zet jezelf neer’. Haar nieuwste boek ‘Communicatie vanuit je IK, terug in contact’ verschijnt in de zomer van 2012 en haar Engelstalige boek ‘Present Yourself with Power, dare to shine’ is vanaf eind april in de winkels te koop. www.boeiendpresentereren.nl


Noot voor redactie
Voor meer informatie, interviewaanvragen of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Stephanie Aukes | Supastar-pr via telefoonnummer 06-24608220 of via e-mail pers(at)paulinevanaken.nl


Uitnodiging DLP-persdag:

Graag nodigen wij de pers van harte uit het DLP-spel te ervaren tijdens de DLP-persdag op donderdag 5 april 2012. Locatie: Ottenhome, Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef.

De inloop is vanaf 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. De middag eindigt om 16.30 uur. Deelname is gratis.
Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wilt u erbij zijn en ook uw eigen communicatie- en presentatietechnieken verbeteren?
Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar: pers(at)paulinevanaken.nl

U ontvangt een bevestiging en krijgt het programma van de middag toegestuurd.

U heeft op de DLP-persdag tevens als eerste de mogelijkheid om Pauline’s nieuwste boek ‘Present Yourself with Power, dare to shine’ in te zien.

Hoge en lage resolutie beeldmateriaal kunt u hier downloaden: www.presentatieopleiding.nl/pers

W. www.boeiendpresenteren.nl
T. www.twitter.com/paulinevanaken
F. www.facebook.com/BoeiendPresenteren