Life & Garden en Air So Pure hebben een wedstrijd uitgeschreven om leerlingen, ouders en leerkrachten op 20 basisscholen in Nederland en België bewust te maken van de gezonde effecten van planten in de klas. Onder het wedstrijdmotto “Als ik een groene klas mocht ontwerpen…” bezoekt iedere vestiging van Life & Garden een basisschool in de buurt om de wedstrijd in te luiden. Op collageplaten waarop de plattegrond van een schoolklas afgebeeld staat, worden leerlingen uitgedaagd creatieve ideeën voor een groenere klas te bedenken. Per school wordt één klas tot winnaar verkozen. De deelnemende school krijgt voor 300 euro aan planten in de klas. Voor de winnende klas is er voor elke leerling een plant voor thuis.

Een beter klimaat in de klas
Het initiatief voor deze wedstrijd is ontsproten aan de resultaten van het TNO onderzoek effect van luchtzuiverende planten in de klas en past binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Life & Garden. Lobke Samallo, marketing manager Life & Garden: “Wij vinden het belangrijk om kinderen spelenderwijs te leren wat de positieve effecten van planten zijn. Via kinderen bereik je ook de ouders. Wij hopen dat dit resulteert in een groenere en gezondere leef- en leeromgeving voor iedereen.” Per school worden drie klassen van groep 6, 7 en 8 aangespoord na te denken hoe zij het leefklimaat van hun leslokaal kunnen verbeteren en kunnen inrichten. Hiervoor ontvangt iedere klas 6 collageplaten die zij kunnen beplakken, verven en kleuren. Op 28 oktober leveren 20 scholen, 360 collageplaten van 60 verschillende klassen aan, die opgehangen worden in 20 verschillende winkels van Life & Garden. Alle winkels kiezen één winnaar. De 20 winnende klassen worden in de eerste week van november bekend gemaakt.

Samenwerking Air So Pure
Käthe Vogels, Air So Pure: “Omdat er steeds gesproken wordt over het binnenklimaat op scholen, wilden wij weten of de positieve effecten van planten – die al bewezen waren op de werkplekken – ook naar voren komen in de klaslokalen”. “De samenwerking met Life & Garden is voor ons bijzonder omdat we ons allebei richten op de consument die gezondheid en ‘well being’ belangrijk vindt. Maar ook ouders en kinderen zijn voor ons erg belangrijk.”

Onderzoek: Schonere lucht in de klas, hogere cijfers op het rapport?
TNO en Fytagoras hebben in opdracht van Air So Pure onderzoek laten uitvoeren naar het effect van luchtzuiverende planten in de klas. In het onderzoek zijn de planten van Air So Pure gebruikt omdat deze planten de lucht maximaal kunnen zuiveren. De resultaten van het rapport ‘Plant in Klas’ laten zien dat dankzij de planten de lucht wordt gezuiverd en er minder gezondheidsklachten zijn. Het rapport is afgelopen 6 oktober gepresenteerd bij het Productschap Tuinbouw in Zoetermeer. Bij het project waren tevens het gezondheidsinstituut NIGZ, DENK Communicatie en het Productschap Tuinbouw betrokken.

Over Life & Garden
Life & Garden is een toonaangevende winkelformule op het gebied van planten, tuinartikelen, woon- en tuinaccessoires, tuinmeubels en dierenbenodigdheden. De groene lifestyle keten kenmerkt zich als modern en overzichtelijk, gericht op de vrouw en waar groen centraal staat. Alle Life & Garden winkels staan vermeld op www.lifeandgarden.com

Over Air So Pure
Air So Pure is de naam van een groep planten die een bewezen sterke luchtzuiverende werking heeft. De telers van Air So Pure garanderen de hoogste kwaliteit van deze bijzondere planten. Wetenschappers hebben de volgende gezonde effecten van deze planten aangetoond: het neutraliseren van schadelijke gassen, het verbeteren van de luchtvochtigheid en het creëren van een algeheel gezond binnenklimaat. Meer informatie is te vinden op www.airsopure.nl.