Succesvol worden is vaak een traag proces, vooral als je wilt dat je succes duurzaam is. Je werkt waarschijnlijk knetterhard maar je bankrekening is geen afspiegeling van alle uren die je in je business stopt. Of misschien ben je tot stilstand gekomen omdat je verlamd bent geraakt van alle mogelijkheden die er zijn: wat is nu de juiste weg?

Een paar jaar geleden stond ik op dat punt. Ik was toen net van Amsterdam naar Eindhoven verhuisd.

Mijn online programma Kraak de Mediacode liep als een tierelier maar ik wilde meer. Ik wist alleen niet hoe.

Wat was nu de juiste richting?

Welke stappen kan ik nu het beste zetten?

Wat zou mij weer uitdagen en nieuw geluk brengen?

Wat mij toen enorm heeft geholpen was business coaching. Mijn coach liet mij mogelijkheden zien die ik zelf niet zag. Of ze gaf me net dat extra zetje om ervoor te gaan.

Zo’n 7 jaar geleden liet ik mij voor het eerst coachen. Ik stapte in een jaarprogramma waar ik geen geld voor had. Toch investeerde ik omdat ik voelde dat dit mij veel sneller bij mijn doelen zou brengen. Ik sprokkelde het geld bij elkaar, ook al stond er veel op het spel.

Vanaf het moment dat ik in dat programma stapte, ben ik anders naar mijn business gaan kijken. Ik ben slimmer gaan werken, onder mijn voorwaarden. Vanaf dat moment veranderde er veel voor mij. Mijn hoofdpijn en migraine waar ik veel last van had toentertijd verdwenen als sneeuw voor de zon.

Als ik op dat moment niet die 8.000 euro in mezelf geïnvesteerd had, dan was ik waarschijnlijk nooit echt succesvol geworden.

Als ondernemer kun je het niet alleen, tenminste als je echt succes wilt en meer vrijheid, inkomen en geluk wilt ervaren.

5 tips die ik geleerd heb over succes:

1.   Mindset is key.

Alles staat of valt met hoe jij denkt over jezelf en de mogelijkheden die jij ziet voor jezelf. Droom en denk groot. Laat negatieven gedachten los. Als je jouw ultieme leven en business visualiseert stelt jouw systeem zich daarop in en ben je op weg naar dat succes.

2.   Wees volhardend en een doorzetter.

Geef nooit op. Bijt je vast in jouw weg naar succes en laat je niet weerhouden door negatieve mensen in je omgeving en reacties op social media.

Billionair Arianne Huffington, oprichter van de populaire nieuwswebsite The Huffington Post kreeg kort naar de start van haar site van iemand te horen dat haar idee ‘onoverkomelijk gefaald’ had. Stel, dat zij zich hierdoor had laten beïnvloeden?

3.   Neem afscheid van wat niet voor je werkt.

Wat werkt er nu niet voor je? Trek je consistent de verkeerde soort klant aan? Zijn er mensen in je omgeving die je naar beneden halen in plaats van je upliften?

Het is soms lastig om afscheid te nemen. Maar als je afscheid neemt, komt er ruimte vrij voor nieuwe dingen.

Als je afscheid neemt wat niet (goed meer) voor je werkt, dan komt succes steeds dichterbij.

4.   Omring je met gelijkgestemden.

Als ondernemer bewandel je een ander pad dan veel mensen in je omgeving.

Terwijl jij groeit, blijven anderen stilstaan.

Het kan soms frustrerend zijn als je omgeving je niet begrijpt, maar niet getreurd want er zijn altijd mensen die je wél begrijpen.

Het is een kwestie van ernaar op zoek gaan. Zo heb ik een geweldige business buddy ontmoet.

We spreken dezelfde taal, we begrijpen elkaar en willen allebei die next step in onze business. De telefoongesprekken met haar zijn super motivered!

Ik heb mijn buddy ontmoet tijdens een business event. Ga er ook op uit om jouw business buddy te ontmoeten.

5.   Neem GEDURFD actie om GROTE resultaten te behalen.

Heb je iets op je verlanglijstje staan dat met de tijd naar onderen is verdwenen omdat het je ontbrak aan lef?

Dan is dit je wake up call, die stok achter de deur om er iets mee te gaan doen.